تخصصی‌سازی و بومی‌سازی راهکارهای کلیدی ارتقای اعتماد به خیریه‌ها است

تخصصی‌سازی و بومی‌سازی راهکارهای کلیدی ارتقای اعتماد به خیریه‌ها است

مشهد – رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه بر ضرورت رویکردی نوین مبتنی بر شفافیت حداکثری، تخصصی‌سازی فعالیت‌ها و بومی‌سازی استانداردهای این حوزه تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام احمد شرفخانی در همایش مدیران مؤسسات خیریه خراسان رضوی، جلسه توجیهی دومین جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری و تجلیل از تشکل‌های خیریه برتر، ضمن معرفی این نشان به عنوان نمادی از تعهد به ارتقای استانداردهای نیکوکاری در کشور، از برنامه‌های این مرکز برای صدور گواهینامه‌های تخصصی ویژه مؤسسات خیریه خبر داد.

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به مطالعات گسترده انجام شده در سال ۱۳۹۳ در سطح ۳۰ کشور اسلامی و ۱۵ کشور غیراسلامی در زمینه ساختار و عملکرد مؤسسات خیریه، اظهار کرد: نتایج این پژوهش‌ها که در قالب ۳۰ جلد کتاب منتشر شده است، نقشه راهی جامع برای درک بهتر نیازهای جامعه و ارائه راهکارهای مؤثر در حوزه نیکوکاری در اختیار ما قرار می‌دهد.

وی با استناد به نتایج نظرسنجی‌های انجام شده توسط مرکز پژوهش‌های صدا و سیما و مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۹، کاهش اعتماد عمومی به تشکل‌های خیریه را زنگ خطری جدی توصیف کرد و افزود: این وضعیت نشان می‌دهد که فعالیت‌های خیرخواهانه نیازمند تحولی اساسی و توجه ویژه به مطالبات و انتظارات مردم است.

شرفخانی ضمن انتقاد از عدم هماهنگی بین نهادهای متولی صدور مجوز برای مؤسسات خیریه، به مشکلات موجود در جمع‌آوری اطلاعات دقیق و شناسایی مؤسسات فعال در این حوزه اشاره کرد و گفت: تعداد مراکز خیریه در ایران بر اساس آمارهای مختلف بین ۲۵ هزار تا ۹۰ هزار مؤسسه تخمین زده می‌شود که این اختلاف فاحش، ضرورت ساماندهی و شفاف‌سازی هرچه بیشتر این حوزه را آشکار می‌سازد.

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اهمیت برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای تخصصی به منظور ارتقای سطح کیفی فعالیت‌های خیرخواهانه، تصریح کرد: هدف ما از برگزاری این رویدادها، ترویج رویکرد حرفه‌ای و تخصصی در تشکل‌های خیریه و بهره‌گیری از الگوهای موفق سایر کشورها است. برای ساماندهی و اطمینان‌بخشی بیشتر به فعالیت‌ها، نیازمند ایجاد یک شبکه اطلاعاتی منسجم و یکپارچه هستیم.

وی به چالش‌های موجود در ارزیابی و رتبه‌بندی تشکل‌های خیریه اشاره کرد و خواستار بازنگری و اصلاح شاخص‌های ارزیابی به منظور انطباق بیشتر با شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور شد.

شرفخانی با تاکید بر این‌که رشد و ارتقای فعالیت‌های نیکوکاری در ایران، اولویت اصلی این مرکز است، بر لزوم شفاف‌سازی اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته در این حوزه تاکید کرد.

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: برای ما بسیار مهم است که مردم بدانند کمک‌های اهدایی آن‌ها چگونه و در چه زمینه‌هایی صرف می‌شود. نشان نیکوکاری نمادی از این تعهد به شفافیت و پاسخگویی است و ما در تلاش هستیم تا با بومی‌سازی استانداردهای بین‌المللی، زمینه را برای صدور گواهینامه‌های تخصصی ویژه مؤسسات خیریه فراهم کنیم.

وی این اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها را نشانه‌ای از عزم جدی برای تبدیل فعالیت‌های خیرخواهانه به یک حرفه تخصصی در کشور دانست.

شرفخانی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و همدلی تمامی نهادها و دستگاه‌های ذیربط، شاهد تحولی بنیادین در عرصه نیکوکاری در ایران باشیم.

کد خبر 6530685

  • برگزاری سوگواره بصیرت عاشورایی در بقاع متبرکه خراسان رضوی

  • چهل‌ و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از سراسر خراسان رضوی

  • سوگواره «بصیرت عاشورا» در ۱۲۵ بقعه متبرکه خراسان رضوی برگزار می شود

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • پلمب واحدهای کشتار غیرمجاز در دماوند؛ هشدارهای دامپزشکی به متخلفان

  • تخصصی‌سازی و بومی‌سازی راهکارهای کلیدی ارتقای اعتماد به خیریه‌ها است

  • سهم معلمان از مزایای صندوق ذخیره فرهنگیان افزایش می‌یابد

  • سه خانه تاریخی زنجان به جمع آثار ملی کشور پیوست

  • یک پایگاه اورژانس در تفت افتتاح شد

  • موزه‌های صلح چطور ایجاد شدند؟

  • رشد شاخص کل با چاشنی حمایت از شرکت‌های بزرگ

  • کاشان ۷ درجه گرم‌تر می‌شود

  • خراسان رضوی با فناوری‌های نوین اتباع را ساماندهی می‌کند

  • پویش دانش‌آموزی "نخستین قیام" در زابل برگزار می‌شود

  • سرخوردگی لابی صهیونیسم پس از جنگ با ایران؛ انزوای بی‌سابقه تل آویو

  • اعتراض پیاتزا به FIVB جواب داد

  • میوه‌ای تابستانه که به سلامت قلب کمک می‌کند

  • افزایش دما در راه است؛ هشدار رگبار، طوفان و گردوخاک در ۸ استان

  • حملات مسلحانه در جنوب سوریه ادامه دارد؛ فرار مردم از مناطق درگیر

  • رکوردشکنی صادرات نفت ایران به چین؛ هنر مدیریت و تولید طلای سیاه

  • آتش سوزی در برج زمرد تبریز

  • حمله پهپادی یمن علیه اراضی اشغالی؛ آژیرهای خطر فعال نشدند

  • توسط رهبر انقلاب انجام شد؛ ابقای سه تن از فقهای شورای نگهبان

  • هکرهای ایرانی متخصصان فناوری رژیم صهیونیستی را به دام انداختند

  • روزنامه‌های ورزشی سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

    روزنامه‌های ورزشی سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

    روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های صبح سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴

    روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴