ماموریت مشترک میراث فرهنگی و محیط زیست  | همکاری دو دستگاه برای جلوگیری از بحران فرونشست

وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سازمان محیط زیست کشور برای جلوگیری از بحران فرونشست همکاری مشترکی آغاز می‌کنند.

شینا انصاری

به گزارش همشهری ‌آنلاین صبح امروز (۱۳ مرداد) در هجدهمین نشست شورای راهبردی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، سیدرضا صالحی‌امیری با ترسیم تصویری راهبردی از مسیر آینده، بر پیوند ناگسستنی فرهنگ، محیط‌زیست و حکمرانی ملی تاکید کرد.

فرونشست زمین، تهدیدی علیه هویت تاریخی ایران

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به پدیده هشدارآمیز فرونشست زمین در کشور گفت: «به ‌جز استان گیلان، تقریبا استان‌های دیگر با پدیده فرونشست درگیر هستند. این مسئله با همکاری مشترک وزارتخانه و سازمان محیط‌زیست به‌طور ویژه دنبال می‌شود.» صالحی امیری گفت: «فرونشست زمین، خطری جدی برای تداوم حیات هویت ایران و حفاظت از آن، مسئولیتی تاریخی بر دوش ماست.»
شینا انصاری، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست با تاکید بر ضرورت هم‌افزایی نهادی برای صیانت از میراث طبیعی و فرهنگی کشور اظهار کرد: «میان ماموریت‌های وزارت میراث‌ فرهنگی و سازمان حفاظت محیط‌زیست، پیوندی راهبردی و بنیادین وجود دارد. توسعه گردشگری پایدار و طبیعت‌محور از اولویت‌های مشترک ماست؛ زیرا بی‌توجهی به محیط‌ زیست در فرآیند گردشگری، نه‌تنها به منابع طبیعی آسیب می‌زند بلکه به فرسایش تدریجی سرمایه‌های تمدنی ما نیز منجر می‌شود.»
او در ادامه با اشاره به بحران فرونشست زمین به‌عنوان یکی از تهدیدات نوظهور برای بناهای تاریخی کشور، گفت: «هرچند مسئولیت مستقیم پدیده فرونشست با نهادهای دیگری است اما ما نیز به‌دلیل تبعات آن بر آثار تاریخی نگران هستیم. بر همین اساس، پیشنهاد داده‌ایم در طرح‌های آمایش سرزمین و جانمایی پروژه‌ها، ملاحظات حفاظتی از مواریث تاریخی به‌صورت ویژه لحاظ شود.»

محیط‌زیست، مقوله‌ای حکمرانی‌محور و میان‌رشته‌ای

صالحی‌امیری در ادامه با تبیین جایگاه بنیادین محیط‌زیست در ساختار کلان حکمرانی کشور، ادامه داد: «محیط‌زیست یک مقوله تک‌ساحتی و جزیره‌ای نیست، بلکه پیوندی ارگانیک با تمامی بخش‌های دولت دارد. تحول در حوزه محیط‌زیست از آموزش در مهدکودک‌ها و مدارس آغاز می‌شود و در نوجوانان و جوانان نهادینه می‌گردد. فرهنگ‌سازی ملی تنها با مشارکت نخبگان کافی نیست، بلکه باید به یک پدیده اجتماعی فراگیر، مشروع و مقبول تبدیل شود.»
او با اعلام آمادگی برای امضای تفاهم‌نامه‌ای مشترک با سازمان محیط‌زیست، گفت: «این تفاهم‌نامه باید عملیاتی، زمان‌مند و متعهدانه باشد و ما به آن وفادار خواهیم بود. همچنین افزایش ثبت جهانی آثار طبیعی و تقویت حوزه اکوتوریسم با مشارکت محیط‌زیست از برنامه‌های اصلی ماست. پرونده‌ها را به‌صورت مشترک پیش خواهیم برد.»

کد خبر 968686

  • بیرون آمدن قبرهای عجیب ۵ هزار ساله در جریان پروژۀ انتقال برق | عکس

  • شهری ۲۰۰۰ ساله در مصر کشف شد

  • ماموریت مشترک میراث فرهنگی و محیط زیست | همکاری دو دستگاه برای جلوگیری از بحران فرونشست

  • ۲۴ پزشک بازداشت شدند + جزئیات

  • لحظه اخراج مهسا طهماسبی توسط رامبد جوان از برنامه کارناوال | طهماسبی: کار اشتباهی کردم | دلم برای همه تان تنگ می شود

  • حمایت قاطع سردار آزمون از مبینا نعمت زاده؛ مهم نیست مقصر چه کسی است | یک دختر نوزده ساله را قضاوت نکنید! + عکس

  • شورای دفاع کشور چیست؟

  • لحظه نمایش قیافه اراذل و اوباش وسط شهر کرمان | ضرب شصت پلیس به عربده کش‌ها + فیلم

  • معاون معزول پزشکیان سفر جنجالی‌اش را به آموزه‌های دینی ربط داد! | سفر به قطب جنوب سخت بود! | ۵۰ درصد مردم سفر رفتند! + فیلم

  • تحت هیچ شرایطی دسترسی فیزیکی به تأسیسات هسته‌ای ایران به هیچ‌یک از نهادهای بین‌المللی داده نخواهد شد

  • لحظه اخراج مهسا طهماسبی توسط رامبد جوان از برنامه کارناوال | طهماسبی: کار اشتباهی کردم | دلم برای همه تان تنگ می شود

  • تحرکات ناگهانی در پایگاه آمریکایی «عین الاسد» | پهپادها برخاستند، نیروها مستقر شدند

  • گزارشگر فوتبال صداوسیما درگذشت

  • ترامپ: این کشور زندگی با تحریم‌ها را یاد گرفته است

  • جدایی لحظه آخری بازیکن حاشیه‌ساز از پرسپولیس | فقط و فقط پول می‌خواهد

  • در حمله اسرائیل به جلسه سران قوا آنجا بودم | این ۲ نفر پس از نجات حاضران در جلسه شهید شدند | برای مجروحان هسته‌ای بیمارستان آماده کردیم

  • تکلیف مهاجم سرشناس رم با پرسپولیس مشخص شد

  • حمایت قاطع سردار آزمون از مبینا نعمت زاده؛ مهم نیست مقصر چه کسی است | یک دختر نوزده ساله را قضاوت نکنید! + عکس

  • تصاویر لحظه بی احتیاطی راننده کامیون که فاجعه آفرید! + فیلم

  • تحت هیچ شرایطی دسترسی فیزیکی به تأسیسات هسته‌ای ایران به هیچ‌یک از نهادهای بین‌المللی داده نخواهد شد

  • فروش سنجاب در هایپرمارکت! | یگان حفاظت محیط‌ زیست: با خاطیان برخورد می‌شود