مجلس مخالف هرگونه افزایش قیمت بنزین و حامل‌های انرژی است

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به زمزمه‌های اخیر درباره احتمال افزایش قیمت بنزین، گفت: مجلس قاطعانه با هرگونه گرانی حامل‌های انرژی مخالف است و این سیاست را تجربه‌ای شکست‌خورده می‌داند.

مجتبی یوسفی

مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با همشهری، با اشاره به زمزمه‌های اخیر درباره احتمال افزایش قیمت بنزین تأکید کرد مجلس قاطعانه با هرگونه گرانی حامل‌های انرژی مخالف است و این سیاست را تجربه‌ای شکست‌خورده می‌داند.

یوسفی در توضیح فضای ایجادشده پیرامون تصمیمات جدید دولت در حوزه سوخت گفت برخی واژه‌ها و عبارات درباره اصلاح قیمت بنزین تغییر کرده و به‌صورت غیرشفاف از تصمیماتی سخن گفته می‌شود که هنوز به‌صورت رسمی به مجلس اعلام نشده است. او افزود: ما غیررسمی شنیده‌ایم که بحث افزایش قیمت بنزین و سایر حامل‌های انرژی در دستور بررسی قرار دارد، اما صبح امروز این موضوع در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس مطرح و بررسی شد تا تأکید شود که همیشه کوتاه‌ترین مسیر، بهترین راه‌حل نیست و گاهی پرهزینه‌ترین تصمیم برای مردم خواهد بود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه سیاست‌های قیمتی در حوزه انرژی بارها تجربه شده و نتیجه‌ای جز فشار تورمی برای خانوارها نداشته است، گفت: در حالی که هزینه خانوارها به‌دلیل گرانی آب، برق و گاز افزایش یافته، اکنون صحبت از افزایش قیمت بنزین و گازوئیل به میان آمده است؛ در حالی‌که وعده رئیس‌جمهور در زمان انتخابات، عدم افزایش قیمت حامل‌های انرژی بود.

یوسفی با انتقاد از رویکرد مقایسه قیمت بنزین با نرخ فوب خلیج فارس افزود: مگر مردم ایران حقوق خود را به دلار دریافت می‌کنند که هزینه‌ها به دلار محاسبه شود؟ اگر قرار است قیمت بنزین بر اساس دلار تعیین شود، حقوق مردم هم باید دلاری پرداخت شود. او تأکید کرد مجلس در اسناد بالادستی از جمله برنامه هفتم توسعه و همچنین در بودجه سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، هرگونه افزایش قیمت حامل‌های انرژی را رد کرده و دولت را موظف کرده است از روش‌های غیرقیمتی برای کنترل مصرف و جلوگیری از قاچاق استفاده کند.

نماینده اهواز در ادامه با اشاره به آمار مطرح‌شده مبنی بر اینکه ۴۰ درصد مردم خودرو ندارند گفت این آمار دقیق نیست و حتی کسانی که خودرو ندارند، از حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنند یا معیشت‌شان به سوخت وابسته است. افزایش قیمت بنزین مستقیماً بر زندگی ۸۵ میلیون ایرانی اثر دارد و حتی بر قیمت کوچک‌ترین کالاها از جمله آب معدنی نیز تأثیر می‌گذارد.

وی در ادامه سخنانش افزود: تأثیر تورمی افزایش قیمت بنزین بر دهک‌های پایین جامعه به‌مراتب بیشتر است و در نهایت موجب کوچک‌تر شدن سفره کارگران، معلمان و بازنشستگان خواهد شد. این در حالی است که اقشار پردرآمد یا مدیران رانتی، اثر این گرانی را با افزایش قیمت کالاهای خود جبران می‌کنند اما بار اصلی تورم بر دوش طبقات ضعیف باقی می‌ماند.

یوسفی تأکید کرد مجلس بر توسعه حمل‌ونقل عمومی و مقابله جدی با قاچاق سوخت به‌عنوان راهکارهای واقعی تأکید دارد و مخالف تکرار تجربه‌های شکست‌خورده گذشته است. او گفت نمی‌توان از مردم انتظار همراهی داشت اما تصمیمات اقتصادی را پشت درهای بسته گرفت. اگر دولت برنامه‌ای دارد باید با صداقت آن را با مردم در میان بگذارد.

نماینده مردم اهواز در پایان تصریح کرد: مجلس شفاف اعلام می‌کند با هرگونه افزایش قیمت بنزین، گازوئیل و سایر حامل‌های انرژی مخالف است و از دولت می‌خواهد به‌جای فشار بر مردم، از راه‌های علمی، غیرقیمتی و ضدقاچاق برای اصلاح نظام توزیع سوخت استفاده کند.

کد خبر 994744

  • التهاب بازار گوشت و لبنیات | زندیان: وزارت جهاد و بانک مرکزی هر دو مقصرند

  • بازار قربانی بلاتکلیفی ارزی شد | اوضاع رو به بهبود است

  • مجلس مخالف هرگونه افزایش قیمت بنزین و حامل‌های انرژی است

  • جایزه ویژه برای مقابله با ایران ! | آمریکا به خلبانان جنگ اسرائیل با ایران جایزه داد!

  • درخواست مهم پرسپولیس از اوسمار؛ بگذار ستاره سابق را بخریم | ویرا: گزینه خودم را می خواهم

  • آقای قلعه نویی ضعیف ترین تیم جام جهانی ایران را در ۱۸ قدم حبس کرده بود | منتظر داستان های دیگری در جام جهانی باش

  • رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: برای ما سخت است که همرزم من در منزلی که در شأن او نیست زندگی کند

  • قلعه‌نویی وادار به جلسه شبانه شد | ماجرا برای امیر حیثیتی شده است

  • هشدار درباره یک دام خطرناک | اسم رمز پروژه جدید علیه ایران | سیاسیون مراقب باشند در دام نیفتند

  • احیای باند نیویورکی‌ها در تهران! | ماجرای ترددهای مشکوک سفرای اروپایی بعد از جنگ ۱۲روزه | مأموریت پنهان؛ پایاب کجاست؟

  • جایزه ویژه برای مقابله با ایران ! | آمریکا به خلبانان جنگ اسرائیل با ایران جایزه داد!

  • جنجالی‌ترین پیشگویی سال درباره قدرت ایران ؛ عکس رازآلود را ببینید

  • بازگشت آقای گل به پرسپولیس قطعی شد | جابه‌جایی مهم برای سرخ‌ها

  • درخواست مهم پرسپولیس از اوسمار؛ بگذار ستاره سابق را بخریم | ویرا: گزینه خودم را می خواهم

  • رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: برای ما سخت است که همرزم من در منزلی که در شأن او نیست زندگی کند

  • هشدار درباره یک دام خطرناک | اسم رمز پروژه جدید علیه ایران | سیاسیون مراقب باشند در دام نیفتند

  • نتانیاهو اروپا را تهدید به جنگ کرد

  • تمام جهان در جست و جوی ستاره پرسپولیس | نگرانی سرخ ها از اتفاق دیشب

  • آقای قلعه نویی ضعیف ترین تیم جام جهانی ایران را در ۱۸ قدم حبس کرده بود | منتظر داستان های دیگری در جام جهانی باش

  • قلعه‌نویی وادار به جلسه شبانه شد | ماجرا برای امیر حیثیتی شده است