وضعیت پرواز هواپیماهای «ام‌دی» به عراق تا ۸ مرداد تعیین تکلیف می‌شود

وضعیت پرواز هواپیماهای «ام‌دی» به عراق تا ۸ مرداد تعیین تکلیف می‌شود

یک مقام مسئول سازمان هواپیمای کشوری با اشاره به مذاکرات فنی با طرف عراقی گفت: تا ۸ مرداد مشخص می‌شود کدام شرکت‌ها با چه ناوگانی از جمله هواپیماهای «ام‌دی» می‌توانند به عراق پرواز کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا صانعی معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری امروز (یکشنبه، ۵ مرداد) در حاشیه آئین تجلیل از خدمت‌گزاران عملیات حج ۱۴۰۴ در جمع خبرنگاران با اشاره به رایزنی‌ها برای رفع محدودیت پروازی هواپیمای «ام‌دی» به عراق در ایام اربعین امسال، اظهار کرد: روز پنجشنبه نشستی میان مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری ایران و طرف عراقی برگزار شد که در آن هم مباحث فنی مطرح شد و هم بر ضرورت تسهیل شرایط برای حضور حداکثری زائران ایرانی تأکید گردید.

وی افزود: در این دیدار، یکی از موضوعات مورد تأکید، بررسی محدودیت‌هایی بود که درباره ناوگان ایرانی اعمال شده بود. طرف عراقی اذعان داشت که نگرانی‌هایی از بابت ایمنی دارد و طرف ایرانی نیز تلاش کرد موضوع را به‌نحوی پیش ببرد که در روزهای آینده شاهد گشایش در این زمینه باشیم.

صانعی بیان کرد: هدف اصلی این بود که طرف عراقی از ایمنی تایپ‌های هواپیما که در ایران بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اطمینان حاصل کند. بر همین اساس مقرر شد مستنداتی میان دو طرف رد و بدل شود و در صورت نیاز، طرف عراقی از مراکز تعمیر و نگهداری و فرآیندهای نظارتی سازمان هواپیمایی کشوری بازدید کند.

وی تصریح کرد: در جریان این مذاکرات، درباره یکی دو مدل هواپیما توافقاتی حاصل شد و فعلاً مجوز پرواز آنها از سوی طرف عراقی صادر شده است. امیدواریم با اطمینانی که طرف عراقی کسب خواهد کرد، پرواز هواپیماهای مدل ام‌دی نیز مسیر خواهد شد.

معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری گفت: بخش عمده این محدودیت‌ها از بی‌اطلاعی از ساختار نظارتی ایران است. در سال‌های اخیر، ناوگان ام‌دی به‌تدریج جایگزین سایر ناوگان‌ها شده است

وی افزود: مهم‌ترین بازه زمانی برای ما، ایام پروازهای اربعین است و اگر در همین مقطع گشایشی حاصل شود، بسیار راهگشا خواهد بود. تلاش می‌کنیم در سایر ایام سال نیز بتوانیم طرف عراقی را متقاعد کنیم تا همانند برخی کشورهای منطقه که فعالیت ناوگان ام‌دی را مجاز می‌دانند، عراق نیز چنین رویه‌ای اتخاذ کند.

معاون سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: یکی از مباحث مهم، موضوع بودجه کشور عراق و درآمد حاصل از رویالتی است که مورد توجه طرف عراقی قرار دارد. بنابراین، این موضوع فقط به سازمان هواپیمایی مربوط نمی‌شود و اگر قرار باشد در خصوص رویالتی تصمیمی گرفته شود، باید همانند دیگر کشورها، در مجالس پارلمانی دو کشور تصویب شود.

وی گفت: تا تاریخ ۸ مرداد مشخص خواهد شد که وضعیت ناوگان ام‌دی چگونه خواهد بود و کدام شرکت‌های هواپیمایی با چه ظرفیتی مجاز به انجام عملیات خواهند شد.

کد خبر 6542541 زهره آقاجانی

  • نرخ بلیت پروازهای اربعین پس از تصویب توسط وزارت راه اعلام می‌شود

  • تسهیل پروازهای اربعین حسینی با همکاری عراق

  • ساماندهی پروازهای تأخیری و ابطالی در ایام نوروز

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • یوسفی: دولت مصوبه‌ای برای جبران خسارت‌های ناشی از جنگ داشته باشد

  • احداث۱۰باب مدرسه در سایت‌های نهضت ملی مسکن زنجان در دستور است

  • قالیباف: استفاده نمایندگان از تلفن همراه در صحن مجلس امکان‌پذیر نیست

  • هواوی رقیب انویدیا شد

  • قتل عام ۱۰۰ هزار کودک فلسطینی در راه است

  • ۱۴ شرکت از ۲۸ سرمایه‌گذاری استانی، مجمع سهام عدالت را برگزار کردند

  • تصمیم اجباری ساپینتو برای استقلال در یک پست حساس

  • همایش بزرگ «بچه‌های مسجد» در همدان برگزار می‌شود

  • نماز جمعه مرکز تبیین حقایق است؛ ائمه جمعه در عزل و نصب‌ها دخاتی ندارند

  • اعلام نرخ بلیت حمل‌ و نقل جاده‌ای زائران اربعین حسینی در فارس

  • آمریکا ناتوانی‌اش در تخریب تأسیسات زیرزمینی ایران را نشان داد

  • ۱۱ زخمی بر اثر سقوط کمک‌های هوایی بر سر مردم غزه

  • حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله»+ فیلم

  • روایت پزشکیان از حمله به جلسه شورای‌عالی امنیت ملی

  • تقاضای جالب جوانان عرب برای حمله موشکی ایران به اسرائیل

  • تنها مکمل ضروری که همه باید مصرف کنند

  • ۲ عنصر عملیاتی گروهک تروریستی منافقین در ایران اعدام شدند

  • نخستین نیروگاه شناور خورشیدی کشور در دریاچه سد کرخه احداث می‌شود

  • محکومیت گسترده راهزنی دریایی رژیم صهیونیستی در حمله به کشتی «حنظله»

  • جدول زمانی قطع برق استان کرمانشاه در روز یکشنبه ۵ مرداد منتشر شد

  • روزنامه‌های صبح یکشنبه پنجم مرداد ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح یکشنبه پنجم مرداد ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های صبح شنبه چهارم مرداد ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح شنبه چهارم مرداد ۱۴۰۴