کاهش اطاله دادرسی با مدیریت فرایند های رسیدگی، محقق می شود

کاهش اطاله دادرسی با مدیریت فرایند های رسیدگی، محقق می شود

یزد- رئیس کل دادگستری استان یزد، تحقق کاهش اطاله دادرسی را نیازمند مدیریت فرایندهای رسیدگی دانست و گفت: دقت مضاعف بر قرارهای کارشناسی می تواند بخشی از اطاله دادرسی را کاهش دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین حسین طهماسبی در نشست کمیته کاهش اطاله دادرسی استان یزد، اظهار داشت: در پاره‌ای از مواقع، در پرونده‌های حقوقی ابهام در پرونده صرفاً با یک استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک و امثال آن و یا با یک مشاوره، بر طرف می‌شود و ضرورتی برای صدور قرار کارشناسی و توقف طولانی مدت رسیدگی قضائی، وجود ندارد.

وی صدور قرار کارشناسی را با جزئیات و سوالات روشن و دقیق، ضروری دانست و بیان داشت: اگر پرونده‌ای دارای ابعاد تخصصی بوده و نیاز به اخذ نظریه کارشناسی دارد باید قرار کارشناسی به صورت دقیق و روشن علت نیاز به کارشناسی و سوالات و موارد ابهام را در بر داشته و متعاقباً نیز مراقبت شود کارشناس منتخب تا پاسخ صحیح و دقیق و مستدل ارائه نداده و از دایره موضوع خارج نشود.

این مقام قضائی با اشاره به اینکه بخشی از اطاله دادرسی مربوط به فرایندهای زمان بر کارشناسی است، اظهار داشت: اگر در صدور قرار کارشناسی، سوالات دقیق پرسیده شود، کارشناس نیز لاجرم باید پاسخ‌های دقیق بدهد و اینگونه با گره گشایی از ابهامات پرونده، از اطاله دادرسی نیز جلوگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه باید فهرست اسامی کارشناسانی که با تأخیر غیر موجه، نظریه خود را به دادگاه ارائه می‌دهند و یا از شیوه و شگردهای قانونی برای گرفتن فرصت مضاعف استفاده می‌کنند تهیه شود، افزود: باید راهکاری تدوین شود تا اسامی کارشناسانی که با تأخیر در ارائه نظریه کارشناسی موجب اطاله می‌شوند از سامانه مدیریت پرونده حذف شود.

رئیس کل دادگستری استان یزد، با اشاره به کمبود کارشناس در برخی از رشته‌ها، تصریح کرد: باید با مدیریت صحیح اجازه نداد، کمبود کارشناس موجب اطاله شود لذا در برخی از موضوعات می‌توان با بهره گیری از خبرگان محلی، تکلیف پرونده را سریع‌تر روشن کرد.

کد خبر 6563710

  • قطع همکاری دادگستری اصفهان باکسانی که دادرسی را طولانی می‌کنند

  • مهم‌ترین آسیب موجود در قوه قضاییه، معضل اطاله دادرسی است

  • کاهش اطاله دادرسی رویکرد اساسی دستگاه قضایی است

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • قاتل متواری در دشتستان دستگیر شد

  • سپاه در عرصه مختلف حضور موثر و تاثیرگذار دارد

  • افزایش واردات برق از ترکمنستان در دستور کار توانیر قرار گرفت

  • اژه‌ای:اربعین امسال جلوه‌گاه هم‌صدایی علیه صهیونیسم و حمایت از غزه بود

  • حضور بیش از ۲۰ هزار نفر در پیاده‎‌روی جاماندگان اربعین در اردبیل

  • اهداف نظام تعلیم و تربیت از برگزاری اجلاس روسای آموزش و پرورش

  • ۹۸ هزار نفر در اربعین دلدادگان حسینی استان سمنان حضور یافتند

  • سینماها ۳۱ مرداد و ۲ شهریور تعطیل هستند

  • منابع صهیونیست: اشغال شهر غزه خطر بزرگی برای ارتش محسوب می‌شود

  • آغاز فروش محصولات فاو توسط سیباموتور با شرایط متنوع اقساطی

  • چربی خون را با این میوه کنترل کنید

  • لحظه اصابت مستقیم موشک به دختر بچه فلسطینی حین حمل آب+ فیلم

  • اظهارات تازه ترامپ درباره جنگ اوکراین

  • ناگفته‌های جدید رسانه صهیونیستی از حمله موشکی ایران به تاسیسات بازان

  • پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد

  • تاب‌آوری مراکز حساس با آب‌شیرین‌کن‌ها؛ آب بسته‌بندی‌ سپر امنیتی شهرها

  • چوپانی مدرن در خیابان‌های تهران!

  • حذف شورای رقابت از قیمت‌گذاری خودرو

  • دلیل بازی کردن بازیکن استقلال برای تیم کره ای چه بود؟

  • یزدانی: پزشکی فقط نمره نیست؛ افسردگی رزیدنت‌ها هشدار جدی است

  • روزنامه‌های ورزشی ۲۷ مرداد ۱۴۰۴

    روزنامه‌های ورزشی ۲۷ مرداد ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۴

    روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های صبح یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۴