۲۵ درصد شانس بیشتر برای زنده ماندن در تصادف | امن‌ترین صندلی خودرو کجاست؟

کارشناسان ایمنی خودرو می‌گویند انتخاب محل نشستن در ماشین می‌تواند مرگ و زندگی ما را در یک تصادف تعیین کند. اما این کدام صندلی خودرو است که می‌تواند شانس زنده ماندن ما را افزایش دهد؟

صندلی امن خودرو

همشهری آنلاین، فرخنده رفائی: بسیاری از ما عادت داریم برای نشستن در صندلی جلو ماشین کنار راننده رقابت کنیم، اما اگر ایمنی اولویت باشد، باید مسیر دیگری را انتخاب کرد.

به گزارش popsci، بایرون بلاخ، کارشناس باسابقه ایمنی خودرو، می‌گوید: «هیچکدام از صندلی‌ها مطلقا امن نیست و نتیجه، به نوع خودرو و شکل تصادف بستگی دارد اما آمار نشان می‌دهد صندلی وسط در عقب ماشین بیشترین شانس بقا را برای سرنشین دارد.

اینجا ۲۵درصد بیشتر شانس زنده ماندن دارید

مطالعه‌ای در آمریکا که همه تصادفات مرگبار بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ را بررسی کرده، نشان داده است احتمال زنده‌ماندن در صندلی عقب وسط ۲۵ درصد بیشتر است. این یافته برای کودکان اهمیت ویژه‌ای دارد؛ کودکان زیر سه سال در این جایگاه ۴۳ درصد کمتر در معرض آسیب هستند. علت آن دوری از ضربه‌های جانبی و همچنین فاصله بیشتر از ایربگ‌هایی است که برای بدن بزرگسالان طراحی شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

  • وداع با لیزر؟ | اصلاح بینایی بدون برش قرنیه ممکن شد
  • روبات‌های جست‌وجوگر در مریخ به دنبال خانه‌های آینده انسان‌ها

اما انتخاب جای نشستن کافی نیست. بلاخ هشدار می‌دهد استانداردهای اجباری ایمنی خودرو حداقلی است و تفاوت واقعی میان خودروها بسیار بالاست. به گفته او، خریداران باید مطمئن شوند ایربگ‌های پرده‌ای جانبی همه ردیف‌ها را پوشش می‌دهد،همچنین شیشه‌ها از نوع لمینیت باشد یشه‌های لمینیت (ترکیب دو لایه شیشه با لایه رزین مقاوم) که هنگام ضربه تکه‌تکه نشوند.
ویژگی مهم دیگر، استحکام سقف است. در یک واژگونی، سقف ضعیف به‌سرعت خرد می‌شود. نسبت مقاومت به وزن در سقف خودرو باید دست‌کم ۴.۰ باشد؛ یعنی سقف بتواند چهار برابر وزن خودرو را پیش از خم‌شدن تحمل کند. خودروهایی با سقف ۵.۰ یا بالاتر نشان می‌دهند سازنده به جان سرنشینان توجه واقعی و جدی داشته است.

بستن کمربند، حداقل ایمنی

اگرچه بستن کمربند ایمنی همچنان مهم‌ترین اصل ایمنی در ماشین است، اما انتخاب خودروی امن و نشاندن سرنشینان آسیب‌پذیر در صندلی عقب وسط می‌تواند به‌طور چشمگیری شانس زنده‌ماندن در تصادف را افزایش دهد.

کد خبر 973565 منبع: همشهری آنلاین

  • ۲۵ درصد شانس بیشتر برای زنده ماندن در تصادف | امن‌ترین صندلی خودرو کجاست؟

  • به‌زودی طاعون نخست‌زادگان را در یمن اجرا می‌کنیم + ویدئو

  • سورپرایزهای نظامی ایران امتحان شد؟ | موشکی برای تأسیسات زیرزمینی اسرائیل و پایگاه های دوردست آمریکا

  • جلسه فوق‌العاده در پرسپولیس به یک شرط؛ درویش برکنار می‌شود؟

  • سورپرایز جدید یمنی‌ها رو شد | «سوارکار خشن» با ۱۰۰۰ حمله هوایی شکست خورد | اسرائیل ناچار است در شرایطی پرریسک برای جنگ جدید تصمیم بگیرد

  • اولین پرتاب زیر زمینی موشک در ایران + جزئیات

  • تصاویر دیدنی قرار صوری پلیس با فروشنده مواد

  • سریال نون خ از امشب در تلویزیون

  • سورپرایزهای نظامی ایران امتحان شد؟ | موشکی برای تأسیسات زیرزمینی اسرائیل و پایگاه های دوردست آمریکا

  • سورپرایز جدید یمنی‌ها رو شد | «سوارکار خشن» با ۱۰۰۰ حمله هوایی شکست خورد | اسرائیل ناچار است در شرایطی پرریسک برای جنگ جدید تصمیم بگیرد

  • به‌زودی طاعون نخست‌زادگان را در یمن اجرا می‌کنیم + ویدئو

  • آغاز مجدد مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا | تخت‌روانچی فردا به ژنو می‌رود

  • سریال نون خ از امشب در تلویزیون

  • هاشمیان جانشین دورسون را انتخاب کرد | گلزن آفریقایی در راه پرسپولیس

  • توضیح سفارت چین در تهران درباره یک عکس

  • آخرین خرید استقلال؛ پیشنهاد ۲۰۰ میلیاردی به چهره مشهور

  • این چه خریدی است استقلال کرده؟ او در اوجش هم بازیکن خوبی نبود | تصمیم جویباری درباره یک بازیکن بچگانه بود

  • جلسه فوق‌العاده در پرسپولیس به یک شرط؛ درویش برکنار می‌شود؟